• Kolonien

Kolonien Feriegården var oprindelig et husmandssted i Lyngområdet i Sejerøbugten, som omfatter Hønsinge Lyng, Ellinge Lyng, Jyderup Lyng, Stenstrup Lyng osv. Stednavnene vidner om, at området engang var et fattigt lyngklædt hedelandskab. I dag er Lyngen helt overtaget af sommerhusbebygggelser, og det betyder bl.a., at der ikke er mere end ca. 1,5 km til købmanden på Lyngvejen. Der ligger også en del feriekolonier i nærheden. Feriegården er købt for penge, som Svensk Røde Kors i besættelsesåret 1944 skænkede til Kolonierne. Pengene skulle anvendes til ferieophold for danske børn.

Grunden er en stor naturgrund, der giver masser af muligheder for alle former for udendørs leg og sport. Der er ca. 7 min. gang til havet. For at bade skal man over en bro, der forbinder kysten med en af Korevlerne. Ude på Korevlen er der både klitter og marehalm, og stranden er utroligt børnevenlig med meget lavt vand. I 1997 blev hele det areal fredet, som strækker sig fra det plantede læhegn ved kolonien helt ned til kysten. Heldigvis er der dog ikke “adgang forbudt” på det fredede område, som byder på adskillige udfoldelsesmuligheder.

Sengepladser i alt: 56

Værelser med 1-5 senge: 18

Afstand til vand: 700 m

Afstand til butik: 1500 m

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
tlf. 7013 1415
www.dsb.dk/skolerejser

TAXI
Tlf. 5931 5320
Tlf. 5932 4242

BIBLIOTEK
Ravnsbjergvej 7
4560 Vig
tlf. 5931 5712

INDKØB
Brugsen
Stationsvej 8
Højby
tlf. 5930 2004

INFORMATIONER
Turistbureau
Svanevej 9
4500 Nykøbing Sj.
Tlf. 5991 0888
www.odsherred.com

TILSYNSFØRENDE
Jørgen Preuss
Vig Hovedgade 31
4560 Vig.
tlf.: 2372 3878

ADRESSE
Feriegården
Toftevej 61,
Ellinge Lyng
4560 Vig St.

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

 

NATUR
Lyngen
Besøgsbondegården Skovgården
– søg på skovgaarden i feltet til fritekstsøgning
Odsherred Naturskole

BYER
Asnæs
Nykøbing Sjælland

MUSEER
Odsherreds Kulturhistotiske Museum
Odsherreds Brandmuseum

BYGNINGER OG MINDESMÆRKERMUSEER
Odsherreds Museum

Dragsholm Slot
– klik på “historier” og videre på Dragsholm Slot
Højby Kirke, Odden Kirke
– klik på “historier” og videre på Kirkerne i Odsherred

Mindestene for slaget ved Sjællands Odde
– klik på “englandskrigene” i kvik indekset nederst på sitet, og videre på “Kampen ved Sjællands Odde” under enkelt historierne.

 

  Søn- og helligdage
  Udlejet
  Ikke mulig