Lille Okseø

Lille Okseø

Lille Okseø

Lille Okseø

Kolonien Lille Okseø ligger i Flensborg Fjord, ca. 8 km nord for Flensborg, på Lille Okseø – den ene af de to Okseøer. Den anden ø, som er lidt større, er Store Okseø. I begyndelsen af 1800 tallet blev der oprettet et gæstgiveri på Lille Okseø, og i 1881 omdannede en Flensborgadvokat øen til et privat feriested, hvor der blev anlagt en romantisk park med borgruin, sfinks, løver, sarkofag og portal. Lærerforeningen overtog øen i 1938.

På Lille Okseø får man det fuldstændig for sig selv. Den eneste bygning på øen er kolonien, og hele øen ejes af Københavns Lærerforening. Så selv om der er et væld af udflugtsmuligheder i Sønderjylland, vil det nok være en god ide at afsætte noget af opholdet til alle de spændende aktiviteter en “øde” ø lægger op til. Kolonien råder over to joller. Hver jolle er der plads til 4 personer, hvoraf en har påhængsmotor, til transporten (ca. 450m) fra Sønderhav ud til øen.
En tur langs den smukke fjordvej, eller et besøg i Sønderborg kan anbefales til længere udflugter.

Bemærkning: Udlejningsperioden er fra d. 1. juni til og uge 39. Kolonien lejes kun ud til familier, foreninger og firmaer. Skoler og institutioner har ikke mulighed for, at leje Lille Okseø grundet sejladsregler.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

kulgrill

Afstand til butik

6.4 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

6 borde af B 80 cm x L 180 cm, 6 borde af B 80 cm x L 120 cm

Højstol

Praktisk information

Adresse

Lille Okseø, 6340 Kruså

Tilsynsførende

Jan Pedersen Tlf. 5191 6340

Lokalområdet

Koloniens natur

Nørrevang er omgivet af store ege- og fyrretræer og afskærmet mod kysten af terrænets lette kupering og lave krat. Der er 100 meter til vandet hvor I kigger ud over Isefjordens udmunding til Kattegat.

Stranden

Her er der sandstrand med små og mellemstore sten i vandet og lidt større sten oppe på stranden. På sten i vandet vokser savtang. I kan plukke de yderste friske skud og smage på dem. Tang er kilde til proteiner, mineraler og masser af vitaminer og kan spises frisk eller lige koges et par minutter. På stranden finder I også opskyllet ålegræs og andre arter af tang, hvor tanglopper og andre småkravl finder ly og føde.

Marehalmen holder på sandet på klitterne. Den er faktisk fredet, fordi den er så god til at holde på sandet, så det ikke blæser rundt og skaber sandflugt. Cikader og andre insekter suger nektar fra marehalmens blomster om sommeren. Langs stranden mod nord, er der ca. 1 km langs til spidsen af Korshage. Her kan I kigge ud over Kattegat og besøge et spektakulært lyngområde.

Omkring kolonien

Ud over store ege og fyrretræer, der omkranser huset er den ret åben og med sparsom flora, der holder af næringsfattig jordbund. Sandet danner bund helt op til dørtrinnet. Her hvor der ikke gror træer, der kan smide blade som omsættes til muld, er der sand. I sandet kan I på varme dage finde zebraedderkopper, grønne sandspringere og andre varmeelskende småkravl. Kig efter små runde huller i sandet og se om der kommer en lille jæger op på jagt efter bytte.

I skoven finder I både mindre og gamle ege. De yngre ege er måske afkom af de gamle ege ved huset. Skoven er faktisk mere et krat og her vokser ud over egene, masser af hassel, ahorn, hyld, brombær, pil, kvalkved, hvidtjørn, hindbær og tagrør.

Forespørgsel