Kolonien Lønsømaj ligger ca. 6 km sydvest for den nordligste by på Als – Nordborg, og ca. 25 km nord for Sønderborg på det sydlige Als. Lønsømaj er opført i 1923 som dampskibsstation til fjordsejladsen mellem Sønderborg og Aabenraa. Initiativet kom fra bønderne i Holm, der på den måde opnåede en bekvem kvægtransportvej, og Lønsømaj blev skibsekspedition med høkerbutik og kro. På det store fundament ved vandet var et mindre pakhus. Efter krigen havde ruten udspillet sin rolle og Lærerforeningen overtog stedet i 1954.

Kolonien er placeret for enden af en blind vej, lige ned til Als Fjord, omgivet af marker i en fredelig og landlig idyl. Der hører en stor græsplæne med to fodboldmål til grunden, og foran huset ud til strandengen er der en bane med volleynet. Det lave vand i Als Fjord er måske ikke det mest velegnede til at bade i, selv om det skulle være rent nok. Til gengæld er der masser af muligheder for andre vandaktiviteter, og for at gå på fangst efter fisk, smådyr, skaller osv. Skanserne ved Dybbøl med museum, Dybbøl Mølle, samt Sønderborg med Sønderborg Slot, er desuden oplagte mål for lidt længere udflugter.

Wifi: Ja

Sengepladser i alt: 56

Værelser med 1-5 senge: 7

Værelser med dobbeltseng: 8

Afstand til butik: 6900 m

K: Køkken / A: Aktivitetsrum / S: Opholdsstue / D: Værelse med dobbeltseng / Senge pr. værelse er angivet med tal, fx (4)

TRANSPORT
Skolerejser
Tlf. 7013 1415
www.dsb.dk/skolerejser

TAXI

GF taxi
Tlf. 7445 9545

FÆRGE
Fynshav-Bøjden
Scandlines
www.scandlines.dk

INDKØB

Kvickly
Stationsvej 12,
6430 Nordborg
Tlf. 7445 0252

INFORMATIONER

Turistbureau
Stationsvej 14
6430 Nordborg
Tlf. 7445 0592

Turistbureau
Rådhustorvet 7
6400 Sønderborg
Tlf. 7442 3555

www.visitals.dk

TILSYNSFØRENDE
Jørgen Assentoft
Dyndved Nørregade 14
6430 Nordborg Als
Tlf. 6126 2904

ADRESSE

Lønsømadevej 46
Holm
6430
Nordborg Als

Klik ind på linkene her på siden og få inspiration og ideer til spændende udflugtsmål og aktiviteter i nærheden af kolonien. Ligegyldigt om det skal handle om natur eller kultur – eller begge dele – er der en hel vifte af muligheder at vælge imellem.

NATUR
Visitals.dk
Gendarmstien
– klik på “kultur og fritid” og videre på “naturoplevelser” og “Gendarmstien”
Dybbøl

BYER
Nordborg

MUSEER
Danfoss Museet
Danfoss Oplevelsespark
Museet på Sønderborg Slot, Cathrinesminde Teglværksmuseum, Samlingerne på Augustenborg Slot, Udstillingen på Dybbøl Mølle
Historiecenter Dybbøl Banke

BYGNINGER
Broager Kirke

  Søn- og helligdage
  Udlejet
  Ikke mulig