Aktiviteterne i NaturligVis på Koloni

Børns nysgerrighed står helt centralt i vores projekt NaturligVis på Koloni, og derfor er det vigtigt, at ”Nysgerrighed” også er med på pakkelisten, når næsten 4.000 københavnske børn snart drager på sommerens koloniophold. ”Hvad spiser en myre egentlig til morgenmad?” Dette spørgsmål, og en lang række andre, har vi formuleret om ting, som børn kan undre sig over i forhold til små og store sammenhænge i vores natur – og vi håber, at børnene selv får lyst til at stille nye undringsspørgsmål.

Vi ønsker, at børn på koloniophold selv kan blive inspireret til at gå på opdagelse i naturen og tilegne sig indsigt sammen med deres kammerater. De voksne på kolonien må gerne inspirere til og understøtte dette arbejde, men vi har to vigtige pointer til alle:

1) Som voksen skal du ikke være ekspert i naturspørgsmål, men må meget gerne deltage med samme nysgerrighed og stille undrende spørgsmål sammen med børnene.

2) Det er ikke skole, men læring af lyst gennem nysgerrighed og leg i det uformelle miljø, en sommerkoloni ved skov og strand er.

For at fyre op under nysgerrigheden har vi udviklet en række plakater med sjove, undrende spørgsmål om naturen, en kasse med langt over 100 små kort til inspiration for at komme i gang med aktiviteter, og så har vi indkøbt grej, som kan bruges til spændende naturundersøgelser på land, i vand, i lys og i mørke. Via linket her finder du mere information og en vejledning i at bruge materialerne, der indgår i NaturligVis på Koloni.

Brug for hjælp eller gode ideer?

Hvis du finder dig selv ude på  en af årets kolonier og bliver i tvivl om, hvad du skal stille op med kassen med kort eller grejet, så er du meget velkommen til at kontakte os via formularen herunder. Det samme gælder hvis du har ris og ros, gode ideer eller opdager mangler i grejet eller kortkassen. Vi vender tilbage hurtigst muligt.