Lille Katrinedal

Lille Katrinedal ligger i Asserbo, ca. 70 km nordvest for København. Området er et typisk nordsjællandsk sommerhusområde uden de helt store kulturelle seværdigheder lige i gåafstand. Til gengæld er her masser af plantage, klitter, strand og hav.

Fra Lille Katrinedal er der ca. 3 km til badebyen Liseleje i vestlig retning, og ca. 4 km til badebyen Tisvildeleje i østlig retning, begge med direkte adgang til noget af Nordsjællands bedste strand. Huset er oprindelig indviet i 1940, tegnet og opført under ledelse af kgl. bygningsinspektør professor K.Gottlob. Koloniens navn henviser til Katrinedals Skole i København. Det var nemlig skolens daværende inspektør, Margrethe Petersen, der var drivkraften bag projektet. Hun stod også i spidsen for arbejdet med at skaffe penge. Projektet blev realiseret i et samarbejde med Københavns Kommunes lærerindeforening.

Der hører en meget stor naturgrund til Lille Katrinedal, som giver rigeligt med plads til alle mulige slags udendørs aktiviteter. Det kan dog ikke skjules, at grunden er omgivet af sommerhuse og at der er ca. 3 km til vandet. Alligevel er alle muligheder til stede for, at man kan få nogle rigtig fine naturoplevelser med Lille Katrinedal som base.

 

Sengepladser i alt: 52

Værelser med 1-5 senge: 8

Værelser med dobbeltseng: 4

Afstand til vand: 3000