Nørrevang

Kolonien Nørrevang er placeret i den del af Rørvigområdet, der hedder Nørrevangen, ca. 3 km fra Rørvig by og havn. Rørvig er et af de første områder, der blev “opdaget” af københavnske sommergæster, og er i dag et område præget af ældre sommerhusbebyggelse. I sæsonen summer byen af liv, og ved lystbådehavnen er der både fiskeudsalg og fiskerestaurant. Den gamle del af Rørvig har smukke, gamle bindingsværkshuse, småsprossede vinduer og idylliske haver.

Kolonien, som Lærerforeningen købte i 1941, ligger på en ca. 104.000 m2 stor grund, fælles med Eriksminde. Hele grunden er fredet, men det er Københavns Lærerforening, der ejer arealet. Nørrevang, som oprindelig er et gammelt husmandssted, ligger lige ned til vandet.

Arealet er bevokset med gyvel, lyng, vilde roser og krat, og er oplagt til alle mulige slags udendørs aktiviteter, orienteringsløb, natløb osv. Bag ved huset er der desuden en stor fodboldbane med mål. Stranden er lige uden for døren og indbyder til masser af aktiviteter med vand, sand, fisk, skaller, opskyl osv. Stranden kan være ret stenet, så hvis man vil bade, er det en god ide at gå lidt mod nord ud mod Korshage. Her kan man indimellem finde fine små pletter med sandbund.

Sengepladser i alt: 53

Værelser med 1-5 senge: 72

Afstand til butik: 3000