Nora Mortensens Minde

Nora Mortensens Minde ligger i Asserbo, ca. 70 km nordvest for København. Området er et typisk nordsjællandsk sommerhusområde uden de helt store kulturelle seværdigheder lige i gåafstand. Til gengæld er her masser af plantage, klitter, strand og hav.

Fra Nora Mortensens Minde er der ca. 2 km i vestlig retning til badebyen Liseleje, og ca. 5 km til badebyen Tisvildeleje i østlig retning. Der er omkring et kvarters gang til vandet gennem plantagen. Nora Mortensens Minde blev opført i 1911 af en forening af samme navn. Foreningen var blevet oprettet til minde om Nora Mortensen, en københavnsk kommunelærerinde, som havde gjort et stort arbejde for at skaffe bl.a. tøj til fattige Vesterbrobørn. Foreningen havde rejst pengene til byggeriet gennem forskellige indsamlinger.

Kolonien er placeret på en stor naturgrund i udkanten af Liseleje Plantage, med det militære område Melby Overdrev til den anden side. Grunden giver masser af muligheder for boldspil og andre udendørs aktiviteter, og i plantagen, der går ned til en af de bedste badestrande i hele Nordsjælland, kan man gå mange dejlige ture. Desuden giver plantagens gamle, krogede træer og tætte underskov også mange muligheder for orienteringsløb, klatring, hulelege osv.

Sengepladser i alt: 68

Værelser med 1-5 senge: 16

Værelser med dobbeltseng: 1

Afstand til vand: 3000

Afstand til butik: 74