Webinar NaturligVis på Koloni 17. maj eller 8. juni

Til sommer kan du som kolonipersonale prøve vores sjove og forunderlige aktiviteter for børn i naturen, som vi kalder NaturligVis på Koloni.  

NaturligVis på Koloni er bygget op omkring en en masse spændende kort og grej, der sætter nysgerrigheden i gang hos ungerne, og som hjælper børn og voksne med at undersøge, lege, og være kreative i naturen. Vi vil rigtig gerne fortælle dig meget mere og klæde dig på til at bruge naturen ved sommerens kolonier på sjove måder. 

Derfor er du hermed inviteret til webinar, som vi håber, du har lyst til at deltage i. Programmet er, at du kommer til at høre om, hvordan du bruger vores materiale på koloni, og du kan også stille spørgsmål til os om materialet. 

Det er naturvejleder Helen Holm, konsulent fra Københavns Lærerforenings Kolonier Gitte Nemholt og kommunikationsansvarlig på NaturligVis på Koloni Margrethe Løkkegaard, der byder dig velkommen til webinar.

Datoer: 

17. maj 2022 kl. 16-17 på https://tinyurl.com/y2u537c3 

8. juni 2022 kl. 16-17 på https://tinyurl.com/y49h85e5

Hvad spiser en myre egentlig til morgenmad?

Københavns Lærerforenings Kolonier ønsker at styrke børn og unges nysgerrighed i forhold til natur og naturvidenskab. Både under og efter et koloniophold. Derfor har vi skabt NaturligVis på Koloni. Formålet er at understøtte børn og unges naturvidenskabelige dannelse og nysgerrighed. Igennem praksisnære undersøgelser og oplevelser i naturen vil NaturligVis på Koloni styrke børn og unges forståelse af deres egen rolle, som en del af de store fortællinger om naturvidenskab.Visionen med projektet er at give børn og unge en håndsrækning ind i den naturvidenskabelige verden og medvirke til, at interessen for naturvidenskab vokser igennem skolelivet. Igennem praktiske erfaringer, undersøgelser og undren styrkes børn og unges interesse for det naturfaglige felt og munder ud i, at flere vælger at fortsætte ad dette spor ind på uddannelserne og arbejdsmarkedet i voksenlivet. Med NaturligVis på Koloni ønsker Københavns Lærerforenings Kolonier at udvikle og implementere et let tilgængeligt arbejdsprogram, hvor materialer, metoder og grej, som en samlet løsning, giver  mulighed for at børn og unge kan tilgå naturvidenskabelige temaer med nysgerrighed og undren. Læs mere om de konkrete aktiviteter i menuen til venstre.

Med denne tilgang er det projektets idé, at børn på koloni får lyst til at lære mere om naturvidenskabelige sammenhænge ved at gennemføre undersøgelser og sjove aktiviteter i naturen. Ambitionen deler vi med Novo Nordisk Fonden, der har støttet vores projekt økonomisk og giver os muligheden for at afprøve metoden i 2021 og 2022.

Vi håber også, at du vil være med!