Sommerkoloni

Skolekoloni

Kolonier for specifikke skolers egne elever

Skolekoloni er for københavnske skoler som laver sommerkolonier for deres egne elever.

På kolonierne er der mulighed for at knytte venskaber på tværs af skolens klasser, gode relationer mellem elever og lærere og kan efterfølgende give øget trivsel og glæde på skolen.

Andre kolonityper

Alm. feriekoloni

På en almindelig feriekoloni er programmet oftest 50 % skal-aktiviteter med fællesskabsfremmende formål, og resten af de udbudte aktiviteter er på frivillig basis.
Oftest er der fælles konkurrencer, hvor kolonibørnene bliver inddelt i hold. Der er mulighed for at spille bordtennis, bordfodbold og spil på alle kolonier. Havbadning er også en stor del af et koloniophold.
Personalet på en almindelig feriekoloni er oftest lærerstuderende, lærere eller uddannede med praksiserfaring i at arbejde med børn mellem 7 og 16 år.

Alm. feriekoloni

Billedkoloni

På en billedkoloni vil en stor del af aktiviteterne være at arbejde med kunst. Udgangspunktet er naturen omkring kolonien. Der arbejdes oftest med tegning, maling, farvelære, collager, billeder, skulpturer og meget mere.
Det pædagogiske personale laver deres eget program, og derfor kan det variere fra billedkoloni til billedkoloni.
På en billedkoloni er det godt at have tøj med, der må blive beskidt.
Personalet har en faglig baggrund. Det kan være billedkunstlærere, billedkunststuderende, designere eller lignende.

Teaterkoloni

På en teaterkoloni er størstedelen af aktiviteterne at beskæftige sig med teater. Børnene bliver inddelt i forskellige teaterhold. Programmet er oftest arbejde i workshops med forskelligt indhold som udtryk, sang, dans, drama. Dette arbejde munder ud i en teaterforestilling.

På en teaterkoloni kan man tage gamle aflagte effekter med til udklædning.
Personalet på en teaterkoloni er skuespillere, skuespillerstuderende eller unge, der har beskæftiget sig med drama.

Naturkoloni

På en naturkoloni vil de fleste aktiviteter foregå udendørs. Aktiviteterne tager udgangspunkt i naturen omkring kolonien. Der vil være mulighed for overnatning i telt og mad over bål, hvis vejret tillader det. Under koloniopholdet er der besøg af en naturvejleder. Det er godt at have tøj med til udendørs aktiviteter, sovepose og lommelygte med evt. en kniv, som de voksne opbevarer.
Personalet på en naturkoloni er oftest lærerstuderende med naturfag som speciale, biologer eller naturvejledere.

Idrætskoloni

På en idrætskoloni vil størstedelen af aktiviteterne være idrætsaktiviteter. Udgangspunktet er at give børnene et indblik i forskellige idrætsaktiviteter og glæde ved at dyrke sport og motion. Der vil ofte være konkurrencer og holdaktiviteter. På en idrætskoloni er det godt at have tøj med, man kan røre sig i, og sko, der sidder fast på fødderne og et ekstra håndklæde.
Personalet på en idrætskoloni har en faglig baggrund og er idrætsstuderende, uddannede idrætslærere eller trænere i idrætsforeninger.

Kæledyrs koloni

På en Kæledyrskoloni er der geder, får, kaniner, grise og køer man kan lege med. Der vil også være almindelige koloniaktiviteter og ture til stranden. 

På en Kæledyrskoloni er det almindeligt kolonipersonale med erfaring for at arbejde med børn og interesse i temaet. 

Kæledyrskoloni er fra 2.kl. og opefter.

Dansekoloni

Har du altid haft lyst til at danse, så prøv at tage på dansekoloni hvor danselærere fra Fredie-Pedersen Danseskole vil stå for de faste aktiviteter.

Dans

Outdoorkoloni

Er du til udendørsliv på den vilde måde, så vil du også kunne sove i shelter, lave mad over bål og deltage i vandaktiviteter på vores nye Outdoorkoloni.
Fra 6. klasse

Bålsted

ALLE KOLONIER