Aktiviteter under åben himmel

Her kan du få masser af inspiration til sjove og spændende aktiviteter, du kan prøve ude på kolonierne. Husk, at alle kortene ligger i kortkassen, når du er på kolonien.

Uanset, om du er til eventyr, kreativitet, sport eller natur

har vi forslag til aktiviteter under åben himmel lige til dig. Du kan søge efter aktiviteter, der passer til det tema, du har valgt, den type aktivitet, du har lyst til, eller det naturområde, du befinder dig i. Grafikken her giver dig et overblik over, hvordan du kan komme i gang, og naturforskerens værktøjskasse viser, hvilket grej du har til rådighed. Vi håber, du får en fantastisk oplevelse!

Få masser af inspiration

Undringer & Spørgsmål

Hvorfor er det egentlig sådan? Spørgsmål og undringer kan der være mange af, når man begiver sig ud i naturen. De kan være en fantastisk igangsætter til at komme udenfor, gå lidt tættere på og prøve at undersøge sammenhænge, forskelligheder og naturens mange mysterier. Vi har tyvstartet og forberedt en række undringer, der kan kickstarte nysgerrigheden i naturen. Otte af undringerne har vi også tegnet og lavet til plakater, der hænger på kolonien. De kan hjælpe dig med at tænke over naturens mysterier.

Metoder & tilgange

Med de mange forskellige kort, som du finder under Aktiviteter under åben himmel og Undringer & spørgsmål, har du næsten uendelige muligheder for at skabe sjove og spændende oplevelser i naturen. Du kan vælge de kort, som passer til din nysgerrighed, dit humør og tidspunktet på dagen. Du kan lave en hurtig aktivitet eller sammensætte flere kort, så du får en hel dag eller en hel koloni fyldt med naturglæde. Du bestemmer selv, hvordan du vil bruge kortene, og måske finder du en ny måde, som passer perfekt til din koloni.

Viden om naturen

Du behøver ikke at vide alt om naturen, men det er altid godt at have lidt viden i baghånden. Brug kortene herunder til at få spændende fakta om de aktiviteter, du kan lave med materialet. Du kan finde de samme kort i kortkassen, når du er på koloni. På den måde kan alle blive ”eksperter” og få viden om fx osmose, tang og magmatiske sten.

Videnskort

Husk, at alle kortene ligger i kortkassen, når du er på kolonien.