Nysgerrig i naturen

Nysgerrighed som centrum i projektet

Nysgerrighed er som en sprudlende kilde, der bobler med evig inspiration. Os mennesker, uanset alder, bruger nysgerrigheden som vores hemmelige værktøjskasse til at udforske verden omkring os. Og når det kommer til børn, er deres nysgerrighed som en magisk tryllestav, der åbner døre til nye opdagelser.

Forestil dig næsten 4.000 københavnske børn, der om sommeren pakker deres rygsække og drager på koloniophold. De har solcreme, badetøj og … ja, selvfølgelig, nysgerrighed med på pakkelisten! For det er den hemmelige ingrediens, der gør hele oplevelsen til en opdagelsesrejse.

På NaturligVis Koloni 2.0 har vi en mission: Vi vil vække børnenes indre videnskabsfolk og eventyrlystne opdagelsesrejsende. Vi stiller spørgsmål om naturens mysterier, som får børnene til at løfte øjenbrynene og tænke: “Hvad sker der her?!”

På NaturligVis Koloni 2.0 har vi en

mission

Inquiry – science i børnehøjde

Metoden hedder “Inquiry – science i børnehøjde”. Det er som at give børnene et forstørrelsesglas og lade dem udforske verden gennem deres egne erfaringer, nysgerrige spørgsmål og legende handlinger. Vi ønsker ikke bare at fylde deres hoveder med fakta, men også at tænde gnisten af forståelse og nysgerrighed.

Nu, voksne, lyt godt efter: Det er ikke skole! Det er et eventyrland, hvor læring sker gennem lyst og leg og ikke på skolebænken.

Og husk, kære voksne, I behøver ikke være naturvidenskabelige eksperter. Nej, nej! I skal bare hoppe med på nysgerrighedstoget og stille de samme undrende spørgsmål som børnene. Hvem ved – måske finder I sammen svaret på, hvorfor myrer elsker picnic-kurve, og hvorfor tang smager som havets hemmeligheder.

Et bål af nysgerrighed

For at tænde op under nysgerrighedsilden har vi plakater, kort og udstyr klar til vilde naturundersøgelser. Så lad os sammen gå på opdagelse, kaste os ud i eventyret og lade nysgerrigheden guide os. Og hvem ved, måske finder vi en skat gemt mellem træerne eller et dyr, som vi ikke anede eksisterede.