Højskolestemningen blev forlænget med køkkentjansen

Der er venteliste til at være frivillig på rugbykolonien
En del af holdet

Anna Lysholm Borch og Silas Elias Ørberg hørte begge om kolonierne fra en tredje højskolekammerat, der havde været afsted flere gange. Højskoleeleverne havde det til fælles, at de ikke var færdige med at bo sammen og spise på højskolemanér, så da de hørte om køkkentjansen på sommerkolonierne, sprang de til sammen.

”Vi var ikke helt klar til at være færdige med højskole, og vi havde ingen sommerferieplaner, da højskolen sluttede, så vi søgte ind sammen,” fortæller Anna Lysholm Borch om hende og hendes veninde.

Det samme gjorde Silas Elias Ørberg og hans ven.

”Jeg hørte om Kolonierne, fordi der var en fra min højskole, som talte om, at hun havde været afsted en sommer. Og så syntes jeg, at det lød hyggeligt, så meldte mig sammen med min kammerat fra højskole. Vi blev tilfældigvis sat sammen med to andre fra vores højskole, som vi ikke vidst havde søgt,” fortæller han, ”det blev så hyggelig en uge, at vi fire tog afsted sammen igen i år.”

For Anna Lysholm Borch var det en måde at tjene penge i sommerferien og samtidig forlænge oplevelsen med sine venner fra højskolen.

”Det er virkelig hyggeligt og nemt, og jeg har helt sikkert planer om at gøre det igen næste år.” Imellem køkkentjanserne er der tid til en bog på terrassen eller en badetur til stranden. Men de hyggeligste minder var at sidde ude i de lyse sommernætter med de andre på holdet og snakke og grine, fortæller hun.

For Silas er det en god måde at give børnene gode oplevelser, samtidig med at han får en uge i selskab med sine venner.

”Det er bare virkelig hyggeligt at være her,” fortæller Silas, der sidste år var økonoma i Kajestenshuset, ”der er også tid til bare at slappe af og hygge os sammen, når vi ikke er i køkkenet. Så sidder vi og nyder udsigten, ser solnedgangen, læser eller går en tur til stranden. Nogle gange føles det lidt som om, at vi bare er på en sommerhustur sammen. Der skal man også i supermarkedet, lave mad, servere, vaske op og gøre rent. Nu gør vi det så også for 40 børn. Men vi gør det sammen og har det vildt hyggeligt med det,” fortæller han.

Silas Elias Ørberg blev inspireret til at tage en ekstra uge med anden vennegruppe i år. Udover at være afsted med samme højskolehold som det første år, så spurgte han også sine venner fra gymnasiet, om de havde lyst til at tage en uge sammen. Og det ville de heldigvis gerne. Den ekstra uge gav ham også mulighed for at opleve endnu en af Københavns Lærerforenings mange kolonier.

”Jeg tror, vi får lyst til at blive med at gøre det hvert år,” afslutter Silas, ”det er meget hyggeligt.”