En del af holdet

Højskolestemningen blev forlænget med køkkentjansen
125 års historie

Teresa Landsmann, kolonileder

Teresa Landsmann er til daglig lærer i indskolingen. Om sommeren er hun kolonileder hos Københavns kolonier. Det har hun været de sidste syv år, og de seneste par år har hun ikke kunnet nøjes med en enkelt uge. Der har hun været afsted på to kolonier.

”Jeg tror egentlig, at vi alle sammen gør det for at gøre en forskel. Og så for vores egen skyld, selvfølgelig. Det er en måde at bruge sommerdagene på noget, som man ikke gør i hverdagen,” siger Teresa Landsmann.

Det første år hun var afsted, var det, fordi hendes kollega skulle med og manglede en i sit team. Først var Teresa Landsmann ikke helt overbevist om, at det var noget for hende. Hun tog kun med for at give en hånd. Men i dag er det med en vis stolthed, når hun fortæller, at hun har været på koloni i sommerferien.

En del af holdet

Da Teresa Landsmann havde været afsted nogle gange, blev hun spurgt, om ikke hun ville have sin egen sommerkoloni som kolonileder.

”Man føler hurtigt, man er en del af holdet. Man bliver en del af kolonierne og lærer stederne at kende. Det er svært at forklare til folk, der ikke har prøvet det før,” erkender hun.

Hun føler sig tryg i opgaven på grund af det tætte samarbejde med kolonikontoret, som sidder klar til at hjælpe, hvis der opstår usikkerhed eller problemer undervejs.

”Man er aldrig ladt alene. Vi har jo kontoret i ryggen. De er utroligt gode til at bakke op,” fortæller hun.

Sætter sit eget hold

I dag sætter Teresa Landsmann selv sit hold, når hun tager afsted som kolonileder. Hun har dygtige venner og veninder med, sin reservesøn og sit barnebarn. Sidstnævnte er ikke på lønningslisten. Som medarbejder på kolonierne har du mulighed for at tage din familie med på koloni. Mens du holder styr på kolonien, kan de enten hjælpe til, lege med eller tage på udflugter selv. På den måde kan I skabe fælles familieminder fra nogle af Danmarks mest naturskønne omgivelser.

For Teresa har det betydet meget, at hun kender sit team i forvejen.

”Vi kender hinandens forcer og svagheder, og det er vigtigt for mig. Vi supplerer hinanden godt,” fortæller hun. ”Vi ankommer mandag og pakker fredag. Så reelt har vi kun tre hele dage sammen. Derfor er det rart, at vi kender hinanden på forhånd og ikke først skal til at spore os ind på hinanden, når huset er fuld af børn, der skal have vores opmærksomhed. For mig er det alfa og omega.”

Når børnene er gået i seng, sidder Teresa og hendes team oppe lidt endnu og snakker, mens roen sænker sig over kolonien. Men det er ikke kun hygge og venindetid at være afsted sammen.

”Vi er RIGTIG trætte, når vi kommer hjem, for det er er jo ikke kun leg og ballade. Der er også et stort ansvar,” slår hun fast, ”vi glæder os til næste år og kan ikke vente med at komme afsted. Det er fedt, at man kan tage sin familie med også. Det er bare fantastisk. Vi elsker det.”