Skamlebæk

Kolonien Skamlebæk ligger i Sejerøbugten, ca. 10 min. gang ad stranden nord for kolonien Højbjerghus. Nærmeste naboer er radiostationen Skamlebæk og en række sommerhuse.

Kolonien, som er opført som koloni i 1931, er placeret med havudsigt på en pragtfuld højtliggende, stor naturgrund, bevokset med lyng, fyr, og klitroser. Her er fodboldmål og masser af udendørs plads til alle mulige former for leg og sport. For enden af koloniens grund fører en stejl skrænt lige ned til stranden med rent vand og friske bølger. Fra skrænten kan man i klart vejr overskue hele Sejerøbugten – helt op til Sjællands Odde. Selve stranden vrimler med spændende sten og skaller og giver masser af gode aktivitetsmuligheder. Går man nogle hundrede meter sydpå langs kysten, byder stranden desuden på mange pletter med rigtig fin sandbund til badning.

Prøv også en vandretur langs stranden ud til den fredede spids af Ordrup Næs, hvor man på en heldig dag kan se både marsvin og spættet sæl. Fårevejle Kirkeby – med Fårevejle Kirke, hvor Jarlen af Bothwell angiveligt skulle ligge begravet – Højby kirke med berømte kalkmalerier, samt Dragsholm Slot er oplagte mål for lidt længere udflugter.

Sengepladser i alt: 60

Værelser med 1-5 senge: 10

Afstand til vand: 1000

Afstand til butik: 8000