Thorøgård

Thorøgård ligger på Torø, som er på 600.000 m2. Oprindelig var Torø en ø, ca. 5 km sydøst for Assens, men ændrede strømforhold og havaflejringer har gjort Torø landfast med Fyn, og i dag er der adgang til “øen” via en sandtange fra landsbyen Torøhuse. Kolonierne råder over transportmidler, som kan hente varer og bagage i Torøhuse, mens gæster må spadsere over. Københavns Lærerforening købte Torø i 1930 af dødsboet efter direktør Harald Plum, der havde erhvervet øen til sommersted for sig selv. Plum havde opbygget Det Transatlantiske Kompagni, men i 1923 brød firmaet sammen med en kæmpegæld, der var en af de vigtigste årsager til Landmandsbankens krak. Efter fallitten skød Plum sig på Torø.

Den nuværende Thorøgård er fra 1884. Den oprindelige gård fra 1822 nedbrændte i 1982. I en lang årrække blev Thorøgård brugt som helårskoloni for københavnske børn, der trængte til et pusterum fra hverdagen i storbyen. Med sine skove, strande, enge og marker udgør Torø, “børnenes ø”, et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder.

Bemærkning: Kolonien skal have en gennemgribende renovering i 2019 – 2020, og vil derfor ikke kunne lejes.  Vi forventer efterfølgende at kunne få plads til 75 gæster i de ny renoverede bygninger.

Wifi: Ja

Sengepladser i alt: 55

Værelser med 1-5 senge: 11

Afstand til butik: 4000