Baunebjerg

Baunebjerg

Baunebjerg

Baunebjerg

Kolonien Baunebjerg ligger på en 51.000m2 stor naturgrund på Fanø, ca. 15 minutters gang fra centrum af Nordby, og ca. 20 minutters gang fra stranden ved Fanø Vesterhavsbad. Baunebjerg er opført af tyskerne under besættelsen som eksercerhus og garageanlæg til mandskabsvogne. Bygningerne, som bar præg af, at der hverken var taget hensyn til arkitektur eller tilpasning til landskabet, blev taget i brug som koloni i 1952. I 1987 gennemgik kolonien en totalrenovering, hvor det eneste, man bevarede af de oprindelige bygninger, var det ydre murværk.

Den store grund er oplagt til alle mulige former for udendørs sport og leg, men den helt store attraktion på Fanø er selvfølgelig havet og den fantastiske brede, hvide sandstrand. Prøv f.eks. en cykeltur eller en gåtur sydpå ad stranden til den idylliske by Sønderho, bl.a. med lille museum. Besøg også Nordby med skibsfartsmuseum, ravsliberi og mange smukke, gamle bindingsværkshuse, eller kig indenfor i et af de mange gallerier, som også findes på øen. Vil man tage helt til Esbjerg kan både fiskeauktionen, samt Sælariet, hvor man kan komme helt tæt på sælerne i de udendørs bassiner, anbefales.
Seneste nye tiltag er en gasgrill gratis stillet til rådighed ved et ophold på Baunebjerg.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

gasgrill

Afstand til butik

1.5 km

Afstand til vand

2.0 km

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

3.750,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

10 borde af B 80 cm x L 190 cm, 2 borde af B 80 cm x L 120 cm

Højstol

Volleyball

Praktisk information

Adresse

Vesten Bavnen 22, Nordby
6720 Fanø

Tilsynsførende

Marta & Zbigniew K. Skoczypiec
Tlf.: 4298 9806

Wifi

TV

Afstand til butik

Afstand til vand

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Bordtennis/bordforbold

Tilkøb af rengøring

Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice:

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Lokalområdet

Koloniens natur

Et lille stykke hede med lav tør bevoksning med mos og lav, hedelyng og skovfyr. De mange huller er tegn på en veletableret bestand af vilde kaniner. Der er ræv på Fanø, men ikke nok til at holde bestanden af kaniner nede.

Stranden

Stranden mod vest er en af Danmarks bredeste og hvideste strande. Det er en stor legeplads med plads til opdagelser og sjov. De store bølger skyller skaller og tang ind fra havet og tidevandet skifter med op til to meters forskel på lavvande og højvande. Klitterne langs stranden går dertil hvor højvandet slår op. Her kan I se stranden lidt fra oven og gå på opdagelse efter livet i det tørre sand. Stranden ved havnen mod øst er rolig og I kan opleve Vadehavet tæt på. Her er størst chance for at finde liv langs stranden og mere roligt at bade. Der er masser af muligheder på strandene – gå på opdagelse efter liv i vandet og på stranden, grav kanaler, byg slotte, lav flotte mønstre, leg med vinden, mærk bølgernes styrke, byg en drage.

Omkring kolonien

I kan være heldige at finde snudebiller, skarnbasser, skovmyrer og sommerfugle og I kan lave rosenvand eller kandiserede rosenblade af hybenroserne.

Bavnebjerg ligger op til et område med sommerhuse. Her kan I gå på tur og på opdagelse efter dyr, planter, træer og sammenligne det I finder med det I finder på koloniens grund. Nogle insekter er meget afhængige af en bestemt plante til deres æg. Derfor kan de være meget lokale. På den anden side af vejen forbi Vestre Kirkegård, ligger en lille løvskov. Skoven ejes af Fanø Kommune, så der er offentlig adgang til skoven hele døgnet. I skoven finder I også en naturlegeplads.

Forespørgsel