Bjerge

Bjerge

Bjerge

Bjerge

Kolonien Bjerge Strand ligger ved Bjerge Nordstrand i Vestsjælland, ca. 6 km nord for Gørlev og ca. 12 km syd for Kalundborg. Kolonien består af to store strandhuse, hvor hovedhuset oprindelig er en pavillon fra Horserødlejren. Pavillonen blev flyttet til Bjerge strand i 1939. Husene ligger kun 50 meter fra stranden, som er en del koloniens grund, med direkte adgang til Storebælts friske bølger. Man skal noget ud, før vandet bliver rigtig dybt, så stranden er meget børnevenlig.

Der er udendørs borde og bænke, så man kan sidde og spise med udsigt lige ud over havet og kysten. Der er også fodboldmål, men fodboldbanen er lidt sandet. Resten af grunden er en stor naturgrund med lyng, fyr og hybenroser, og der er masser af plads til at boltre sig uforstyrret, selv om området er et udpræget sommerhusområde med mange naboer Der er ikke så mange oplagte udflugtsmål i gå-afstand fra kolonien, men en tur langs stranden er selvfølgelig obligatorisk.

I det hele taget giver stranden og havet rigeligt af muligheder for spændende naturoplevelser. Er man mere til by, rummer Kalundborg en helt unik middelalderbydel, samt Danmarks eneste femtårnede kirke.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

2 x kulgrill

Afstand til butik

8.6 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

2.950,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 120 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Højstol

Praktisk information

Adresse

Havnemarken 25, Bjerge Strand
4480 St. Fuglede

Tilsynsførende

Roan Jespersen
Tlf: 5959 7095
Mobil: 4011 1878

Wifi

TV

Afstand til butik

Afstand til vand

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Bordtennis/bordforbold

Tilkøb af rengøring

Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice:

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Lokalområdet

Koloniens natur

Kolonien ligger i første række ned til Storebælt, med kun få meter til vandkanten. Naturen bærer præg af den sandede jord, der kun tillader liv der kan klare sig med lidt næring og en del blæst.

Stranden

Marehalm danner skellet fra kolonien til stranden. På stranden er der sand, mindre sten og skaller. I stille vejr er der liv, der gemmer sig i sandet på det lave vand. Men det gemmer sig godt, så I skal kigge godt efter. På stranden er der opskyllet tang at gemme sig i. Når det blæser kraftigt fra vest, forsvinder stranden, fordi vandet kommer helt op til marehalmen, men det sker ikke tit om sommeren. Kigger I ud over Storebælt kigger I stik vest. Strandlinjen går stik mod syd og mod nord-vest.

Omkring kolonien

En lille skov af høje skovfyr dominerer grunden mod øst. Her står fyrrene og holder på sandet, så det ikke blæser omkring og giver sandflugt. Under træerne findes mængder af fyrrenåle og fyrrekogler hvor smådyr gemmer sig. I træernes flagede bark gemmer små edderkopper sig for ikke at blive til mad for unger af flagspætten, rødhals og fuglekongen.

Hist og pist i skyggen gror der frodigt grønt mos, men hvor der er åbent og solrigt er det mest tørt græs og blomster, der er seje nok til at leve med lidt næring, fuld som og en del blæst. Langs hegnet gror hybenroser, der sætter røde blomster, der kan bruges til at lave rosensaft eller parfume af og røde hyben, der giver den skønneste marmelade.

Fra kolonien er der adgang ind i et gammelt sommerhuskvarter. Her der det hele private grunde, men ad stranden må man færdes frit og her kan man komme på tur

Forespørgsel