Egilsholm

Egilsholm

Egilsholm

Egilsholm

Kolonien Egilsholm ligger i udkanten af en mindre fyrreplantage på en 105.128 m2 vidunderlig strandgrund med klitter og marehalm, direkte ud til en pragtfuld børnevenlig strand, ca. 7 km vest for Dueodde.

Egilsholm er opført som koloni helt tilbage i 1917, og både grund og bygninger er en gave fra en bornholmer, direktør Stanley Beldring, der under 1.verdenskrigs gullaschtider havde tjent en millionformue. Gaven skulle bruges til “feriebrug for trængende københavnske børn”. Huset er tegnet af en anerkendt arkitekt, som bl.a. er kendt for at have opført en lang række sommervillaer langs Nordsjællands kyst. Alligevel blev hele bygningen præget af Beldrings personlige smag.

Grunden og omgivelserne lægger op til alle mulige former for udfoldelse – lejrbål, badning, orienteringsløb, boldspil osv. De nærmeste naboer er sommerhuse, og udenfor højsæsonen er der langt til ishuse og døgnkiosker. Vil man på længere udflugter rummer Bornholm et utal af muligheder med idylliske købstæder, særegen natur, berømte kirker og spændende museer.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

kulgrill

Afstand til butik

4.3 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

4.500,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

1 stort rundt bord (se galleri), 4 borde af ca. B 80 cm x L 150 cm

Højstol

Praktisk information

Adresse

Egilsholm Baunevej 12, Pedersker
3720 Åkirkeby

Tilsynsførende

Frank Pedersen
Tlf: 2127 5620

Akut

1813 Skadestue Ullasvej 8,
3700 Rønne
Tlf. 3867 0000

Lægehus

Lægehuset Aakirkeby
Rosenvej 1, 3720 Aakirkeby
Tlf. 5693 3100

Wifi

TV

Afstand til butik

Afstand til vand

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Bordtennis/bordforbold

Tilkøb af rengøring

Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice:

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Lokalområdet

Egilsholm er omgivet af fyrreskov, med gemmesteder til et væld af smådyr og føde til masser af mejser. Går du ad den snoede sti igennem skoven ender du ved den hvide sandstrand, hvor skaller og tang skyller op på blæsende dage.

Stranden

Stranden er hvid. Der er stort set ikke sten på stranden, men flere forskellige arter af tang og muslingeskaller, skyller i land her. Blæretangen vokser på sten hist og pist. Tag og smag på de yderste, friske skud. Tang er en kilde til proteiner, vitaminer og mineraler og kan spises både frisk og kogt. Den stride og hårdføre græs, marehalm, vokser på klitterne og holder på sandet, så det ikke blæser væk. Den kan ikke spises og er fredet, fordi den forhindrer sandet i at flyve. Mange insekter, som f.eks. cikader, suger nektar fra marehalmens blomster.

Omkring kolonien

Fyrretræerne, er de mest dominerende træer omkring Egilsholm, men du finder også birk, eg, kirsebær, hunderose, hyben, caprifolie, pil, kristtjørn og 3 store gamle enebærbuske. I underskovens frodigere miljø, vokser mos og bregner, der giver gemmesteder og føde til smådyr og på det åbne areal ved indkørslen og fodboldbanen – er der et område med hedelyng og græs, der får lov at vokse vildt til glæde for sommerfugle, svirrefluer og andre af de 6-benede smådyr.

Lyt efter mejsernes snak, deres territoriemarkering og deres småskænderier, når en rival kommer for tæt på. Den største mejse er musvitten, den er opkaldt efter dens sang – den synger nemlig “mus-vit, mus-vit, mu-svit”. Fuglekongerne er også i trætoppene. De plukker edderkopper fra barken og er Danmarks mindste fugl. Dens sang lyder som små klokker der ringer.

Koloniens natur

Forespørgsel