Eriksminde

Eriksminde

Eriksminde

Eriksminde

Kolonien Eriksminde er placeret i den del af Rørvigområdet, der hedder Nørrevangen, ca. 3 km fra Rørvig by og havn. Rørvig er et af de første områder, der blev “opdaget” af københavnske sommergæster, og er i dag et område præget af ældre sommerhusbebyggelse. I sæsonen summer byen af liv, og ved lystbådehavnen er der både fiskeudsalg og fiskerestaurant. Den gamle del af Rørvig har smukke, gamle bindingsværkshuse, småsprossede vinduer og idylliske haver. Kolonien ligger på en ca. 104.000 m2 stor grund, fælles med Nørrevang. Hele grunden er fredet, men det er Københavns Lærerforening, der ejer arealet.

Eriksminde har fået sit navn efter drengen Erik, der i 1918 i en ung alder døde af blindtarmsbetændelse. I Rørvig og omegn går historien imidlertid, at Erik druknede i den nærliggende Dybe Sø. Huset var oprindelig sommerhus for Eriks familie. Da Erik døde, fik hans far den ide at forære brugsretten over sin sommerbolig “til gavn og glæde for andre drenge, hvis forældre ikke havde råd til at holde landsted.” Drengene kom fra Eriks gamle skole i København. Senere blev Eriksminde købt billigt af Københavns Lærerforening. Der hænger et portræt af Erik i spisesalen. Eriksminde ligger i skovbrynet op til en lille skov, ca. 5 min. gang fra vandet og kolonien Nørrevang. Foran huset er der et stort åbent område med fodboldmål. Arealet er meget velegnet til alle mulige former for leg og spil.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

kulgrill

Afstand til butik

3.0 km

Afstand til vand

500 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

3.125,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

9 borde af B 80 cm x L 190 cm

Højstol

Praktisk information

Adresse

Eriksmindevej 15, 4581 Rørvig

Naturskole

Anneberg, Egebjergvej 162
4500 Nykøbing Sjælland
Tlf: 5993 0217

Tilsynsførende

Jasper Alring
Tlf. 2022 3517

Lokalområdet

Koloniens natur

Forespørgsel

Eriksminde har adgang til skovsump med smalle stier og gemmesteder for fugle og børn. Kan I finde stien gennem skoven, kommer I til nabokolonien Nørrevang og igennem den, til stranden. Kigger I ud over vandet, ser I det vand der forbinder Kattegat mod nord med Isefjorden mod syd.

Stranden

Sandstrand med små og mellemstore sten i vandet og lidt større sten oppe på stranden. På sten i vandet vokser savtang. Pluk de yderste friske skud og smag på dem. Tang er kilde til proteiner, mineraler og masser af vitaminer og kan spises frisk eller lige koges et par minutter. På stranden finder I også opskyllet ålegræs og andre arter af tang, hvor tanglopper og andre småkravl finder ly og føde.

Marehalmen holder på sandet på klitterne. Den er faktisk fredet, fordi den er så god til at holde på sandet, så det ikke blæser rundt og skaber sandflugt. Cikader og andre insekter suger nektar fra marehalmens blomster om sommeren. Langs stranden mod nord, er der ca. 1 km til spidsen af Korshage. Her kan I kigge ud over Kattegat og besøge et spektakulært lyngområde.

Omkring kolonien

På grunden vokser 5-10 store gamle egetræer. Egetræer er vært for helt op til 1000 forskellige arter. Det er arter, der lever på og af træet. Det er hundredvis af forskellige insekter, det er svampe og så er det pattedyr og fugle, der lever af og på gamle egetræer. Det er egern, spætter, mejser, flagermus og mange flere. I skumringen kan I se flagermusene jage natsværmere omkring træerne eller over de åbne områder. I skoven finder I mindre egetræer, der måske er afkom af de gamle ege ved huset. Skoven er faktisk mere et krat og her vokser ud over egene, masser af hassel, ahorn, hyld, brombær, pil, kvalkved, hvidtjørn, hindbær og tagrør.