Højbjerghus

Højbjerghus

Højbjerghus

Højbjerghus

Kolonien Højbjerghus, der blev købt i 1942, er oprindelig bygget som pensionat i 30’erne. Huset ligger i Sejerøbugten, ca. 100 km vest for København. Nærmeste byer er Fårevejle og Asnæs.

Grunden er meget stor og går direkte ud til stranden, så her er alle muligheder for en masse spændende udendørs aktiviteter. Der er fodboldmål og volleymål. Der er også borde og bænke, så man kan spise udendørs.

Det er et typisk sommerhusområde, med kort afstand til isbutik og købmand, men man kan sagtens få masser af naturoplevelser, især med fokus på stranden og havet. Prøv f.eks. en vandretur langs stranden ud til den fredede spids af Ordrup Næs, hvor man på en heldig dag kan se både marsvin og spættet sæl. Den bedste badestrand med fint sand finder I, hvis I går lidt nordpå ad stranden. Fårevejle Kirkeby, med Fårevejle Kirke hvor Jarlen af Bothwell angiveligt skulle ligge begravet, Højby Kirke med berømte kalkmalerier, samt Dragsholm Slot er oplagte mål for lidt længere udflugter.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Afstand til butik

1.0 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

3.000,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

6 borde af B 80 cm x L 120 cm, 6 borde af B 80 cm x L 190 cm

Højstol

Praktisk information

Adresse

Blåbærvej 16, Ordrup Strand 4540 Fårevejle

Tilsynsførende

Heidi Michelsen tlf. 4242 4859

Apotek

Lokalområdet

Koloniens natur

Naturen omkring Højbjerghus er præget at græs med blandede urter og blomsterplanter. Indimellem gror områder af græs og blomster, til glæde for sommerfugle, bier og fugle.

Stranden

Stranden er lavvandet sandstrand med mindre sten af forskellig slags. Der er ikke stor forskel på højvande og lavvande inde i Sejerø Bugten om sommeren, så stranden er for det meste ret bred. Fra grunden til stranden går det lidt ned ad af en skrænt. Her vokser hyben, slåen, mirabel, brændenælde, kørvel, skvalderkål. I kan finde savtang der vokser på sten langs stranden. De yderste skud kan I plukke af og spise. Under badebroen i nærheden, kan I være heldige at finde krabber i tangen. På brostolperne sidder kolonier af de lidt ejendommelige krebsdyr ruer og spiser den plankton, der lever i vandet. Langs stranden finder I tagrør og hybenroser. Når bærrene er orange, er de modne og I kan spise dem. De er søde og giver masser af C-vitamin. Tagrørene virker som gemmesteder for fugle og insekter.

Omkring kolonien

Mod øst ender grunden i et lille stykke fyrreskov med små ege, små bøge, poppel, brombær, kaprifolie, hybenrose, bregner og forskellige mosser. Det vestlige skel er bevokset med krat af mirabel, løn poppel og lidt gamle skovfyr. Krattet er hjemsted for mange småfugle, der finder gode gemmesteder til reder og til føde til ungerne. Det er et godt sted at lytte efter fuglesang en tidlig morgenstund eller lytte efter ungerne kalde fra reden. På det åbne stykke foran huset, kan I være heldige at se flagermus jage natsværmere i aftenskumringen. Om dagen gemmer de sig i høje træer og under husets tagskæg.

Forespørgsel