Kajestenshuset

Kajestenshuset

Kajestenshuset

Kajestenshuset

Kajestenshuset, som har været anvendt til koloni lige siden 1932, ligger på Røsnæs i Vestsjælland, ca. 8 km vest for Kalundborg.

Grunden er kæmpestor og kuperet, bevokset med græs og spredte buske og træer, og de nærmeste naboer er sommerhuse og en golfbane. Koloniens område ender i nogle høje skrænter, der går direkte ned til vandet, så man skal kravle lidt for at bade. Stranden er ikke den mest børnevenlige; det bliver hurtigt dybt, og der er mange sten. Til gengæld er det et oplagt sted at gå på stenjagt, hvis man er geologiinteresseret. Fra stranden er der i øvrigt en pragtfuld udsigt til skrænterne i bugten ud mod spidsen af Røsnæs. Den store grund indbyder til alle mulige former for sportsaktiviteter, og der er også to fodboldmål og nogle legeredskaber.

Der er kun ca. 8 km til det store, fredede naturområde på spidsen af Røsnæs, med mulighed for mange naturoplevelser. Er man mere til by, rummer Kalundborg en helt unik middelalderbydel, samt Danmarks eneste femtårnede kirke.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

hjemmelavet kulgrill

Afstand til butik

5.0 km

Afstand til vand

100 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

3.750,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 190 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm, 4 borde af B 80 cm x L 80 cm, 4 borde af B 70 cm x L 120 cm, 2 borde af B 70 cm x L 190 cm

Højstol

Volleyball

Praktisk information

Adresse

Røsnæsvej 225 A, 4400 Kalundborg

Tilsynsførende

Johnny Hansen: 2225 3130
E-mail: kajestenshuset@hotmail.com

Lokalområdet

Koloniens natur

Kolonien ligger på en fantastisk kuperet grund, der har store områder, hvor naturen får plads til at vokse. Grunden ender med en stejl nedgang ad klinten til sandstrand med sten og spiselige planter. I klinterne har digesvalerne reder og kan ses flyve ud og ind i redehullerne først på sommeren.

Stranden

På stranden finder I spiselig strandbede, strandsennep og strandmælde. I kan plukke de friske blade og smage på dem eller tage dem med i køkkenet, så kan de indgå i næste måltid. Tjek i app’en eller hjemmesiden Vild Mad, før I sætter tænderne i, hvis I er usikre. Under badebroen ligger sten, hvor der gror både savtang og blæretang. Tangen renser vandet og giver gode gemmesteder for krabber. På stranden kan I finde flere arter af tang, der er skyllet op ude fra det dybere vand, hvor der vokser andre arter.

Ved lavvande er stranden bred. Der er sten i forskellige størrelser og af forskellig slags, som I kan sortere, stable eller slå smut med. I de høje klinter bygger digesvalerne reder, som I kan se som en masse huller så højt oppe, at de er i sikkerhed for mennesker og rovdyr. Hullerne kan være helt op til en meter i dybden.

Omkring kolonien

Grunden ligger som et vildtvoksende overdrev, hvor kun en mindre del er slået til boldspil. Grunden er kuperet og der er slået stier ned til stranden. Der vokser en del spiselige urter og bær i området. Der er bl.a. røllike, storkenæb, mælkebøtte, cikorie, gråbynke, vejbred, fuglegræs, gederams, vild timian (på skrænten i slugten ned mod stranden) og skovjordbær. Her vokser også hjortetrøst, dueurt og vild gulerod, som ikke er spiselige.

På skrænterne vokser masser af hybenrose, slåen og havtorn, som alle giver spiselige bær. Hybenroserne kan også spises kandiseret eller bruges til te og rosenvand. Der er lidt træer på grunden. Mest ahorn, mirabel og buske af hvidtjørn, samt en smule brombær. I kan se mange forskellige småfugle lande i buskene på jagt efter føde.

Fra kolonien går en sti igennem overdrevet mod nordvest langs med stranden til Røsnæs Naturrum. Der er et fint, nyere besøgssted, der handler om naturen omkring Røsnæs. Her er bl.a. en 3D-model af Røsnæs.

Forespørgsel