Klitstuen

Klitstuen

Klitstuen

Klitstuen

Kolonien Klitstuen ligger i Vendsyssel ca. 35 km nordvest for Aalborg. Der er ca. 1 kilometer i sydlig retning fra Klitstuen til badebyen Blokhus. Området er et typisk vestjysk sommerhusområde med flere forskellige kulturelle seværdigheder lige i gåafstand.  Vil man på lidt længere udflugter til gengæld, har Nordjylland et væld af spændende attraktioner at byde på.

Klitstuen er fra 1916, oprindelig opført som sommerbolig for en rigmandsfamilie. Dengang var der havudsigt fra huset, men det har sandflugt sat en effektiv stopper for, så i dag ligger det dejlige hus hyggeligt gemt bag den yderste høje klit.

I Klitstuen, som passer så fint til sit navn, er man på tæt hold af en af Danmarks mest imponerende kyststrækninger. Man skal bare lige op over klitten, så ligger den brede, faste strand og det vældige Vesterhav for fødderne og indbyder til alle mulige aktiviteter med hav, strand, sand og blæst. Klitstuen er bygget op omkring en flisebelagt gårdsplads, som er velegnet til boldspil, men ellers er der rig mulighed for f.eks. beachvolly, fodbold, basketball, cykel/MTB og andre udendørsaktiviteter på den finde brede strand.

Der er en gasgrill til rådighed.

Øvrig info kan indhentes hos den tilsynsførende på de to feriekolonier i Blokhus. Hør mere om lokale oplevelser i nærområdet og aktivitetsmuligheder i naturen, samt om det praktiske i forbindelse med ophold på feriekolonierne bl.a. bustransport, indkøbsmuligheder, varelevering, catering, køkken, borddækning med festservice mv.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

gasgrill

Afstand til butik

1.5 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

4.500,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 185 cm, 2 borde af B 80 cm x L 125 cm, mulighed for flere borde kontakt tilsynsførende

Højstol

Volleyball

Weekendseng

Praktisk information

Indkøb

*Online bestilling af varer med afhentning eller levering på kolonien.

Adresse

Pirupshvarrevej 71a, 9492 Blokhus

Tilsynsførende

Birgit Mohr Levisen
Tlf.  2513 4214
kolonierneblokhus@gmail.com

Lokalområdet

Koloniens natur

Her er sand og klitter så langt øjet rækker, et Vesterhav der skyller tusindvis af liter af vand ind over den faststampede strand hvert minut. Vand der tager eksotiske gaver med fra det dybe hav og lægger dem her på stranden, så vi kan få en oplevelse af en lille del af det, der er derude.

Stranden

Her er nogle af Danmarks bredeste strande afgrænset ind mod land af flere meter høje klitter. Inde bag klitterne ligger sommerhusene godt i læ. Men sådan var det ikke, da kolonien og flere andre blev bygget, der lå de i yderste række foran klitterne, men vinden flytter på sandet og klitterne flytter rundt. Det gør de stadig over tid. Marehalmen der gror i klitterne, holder en del på sandet. Den har lange rødder, der binder sandet og forhindrer det i at flyve. Med vinden slår bølgerne ind over stranden og på trods af bølgernes kraft, kan I være heldige at fange fladfisk og rejer i bølgerne. I kan også være heldige at finde gopler som den almindelige vandmand, rød brandmand og blå brandmand og måske andre gopler, der skyller op på stranden.

Omkring kolonien

Det ser livløst ud, alt det sand. Men kigger I godt efter, kan I finde spor efter smådyr i sandet. Måske finder I spor af bittesmå bæltekøretøjer i sandet, eller huller, der er skjulested for nogen. Er I tålmodige, kan det være der er en der kigger ud. Ved Blokhus ligger Blokhus Klitplantage, som er et stort område med både klithede og med skov med løv og fyrretræer. Ved Blokhus Gateway er der stier, bålpladser, naturlegeplads.

Forespørgsel