Østersøen

Kolonien Østersøen ligger ensomt og majestætisk på kanten af en høj skrænt, lige ud til Østersøen, ca. 7 km sydøst for Stege. Grunden er på 22.000 m2, hvor en stor del er dækket af en lille skov.

Huset er oprindeligt opført som badehotel i 1925, og selv om bygningen er gennemrestaureret med bl.a. en meget smuk verandastue, er der stadig lidt svundne tiders badehotelsstemning over stedet. F.eks. har mange værelser direkte udsigt over havet. Lærerforeningen købte stedet i 1933, og siden har det fungeret som koloni.
De nærmeste naboer er spredtliggende gårde, så hvis man ikke råder over transportmidler, er man ret afskåret fra omverdenen. Der er mulighed for leg og begrænsede boldaktiviteter på grunden, men den helt store attraktion på Østersøen er havet og stranden, som ligger lige uden for døren – 50 trin ned ad en stejl trætrappe.

Vil man på længere udflugter er Møns Klint, de berømte kirker med kalkmalerier og Stege oplagte udflugtsmål.

Via koloniens tilsynsførende kan man leje en bil af mærket Citroën Berlingo, lige som av-udstyr kan lejes.

Bemærk kørselsvejledningen:

GPS/Google Maps: Indtast Strandstensvej i Tøvelde (hvis du indtaster Bringtoftevej, sender gps’en dig på vildspor). Følg Strandstensvej (grusvej) ca. 2 km, så kommer Bringtoftevej på din højre hånd, og kolonien ligger for enden af den 1 km lange grusvej. Busser kan vende helt ude ved kolonien.

Fladskærm: Ja

Sengepladser i alt: 55

Værelser med 1-5 senge: 9

Værelser med dobbeltseng: 6

Afstand til butik: 7000