Lille Katrinedal

Lille Katrinedal

Lille Katrinedal

Lille Katrinedal

Lille Katrinedal ligger i Asserbo, ca. 70 km nordvest for København. Området er et typisk nordsjællandsk sommerhusområde uden de helt store kulturelle seværdigheder lige i gåafstand. Til gengæld er her masser af plantage, klitter, strand og hav.

Fra Lille Katrinedal er der ca. 3 km til badebyen Liseleje i vestlig retning, og ca. 4 km til badebyen Tisvildeleje i østlig retning, begge med direkte adgang til noget af Nordsjællands bedste strand. Huset er oprindelig indviet i 1940, tegnet og opført under ledelse af kgl. bygningsinspektør professor K.Gottlob. Koloniens navn henviser til Katrinedals Skole i København. Det var nemlig skolens daværende inspektør, Margrethe Petersen, der var drivkraften bag projektet. Hun stod også i spidsen for arbejdet med at skaffe penge. Projektet blev realiseret i et samarbejde med Københavns Kommunes lærerindeforening.

Der hører en meget stor naturgrund til Lille Katrinedal, som giver rigeligt med plads til alle mulige slags udendørs aktiviteter. Det kan dog ikke skjules, at grunden er omgivet af sommerhuse og at der er ca. 3 km til vandet. Alligevel er alle muligheder til stede for, at man kan få nogle rigtig fine naturoplevelser med Lille Katrinedal som base.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

hjemmelavet kulgrill

Afstand til butik

5.0 km

Afstand til vand

3.0 km

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

3.125,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 3 borde af B 80 cm x L 120 cm

Højstol

Volleyball

Praktisk information

Adresse

Lille Katrinedal, Asserbohusvej 8, Asserbo, 3300 Frederiksværk

Akuttelefonen

Tlf. 1813

Tilsynsførende

Maria Nielsen Petersen

Tlf. 2693 1004
Emai: maria.gimmick@hotmail.com

Lokalområdet

Koloniens natur

Naturen omkring Lille Katrinedal er præget af sandflugtssikring, med plantage af skovfyr, der i dag ligger som en skov med masser af gamle træer, væltede træer og mosklædt skovbund. På grunden får en del nedfaldne grene og gamle stubbe lov at ligge til smådyr, svampe og fugle.

Stranden

Stranden er en af Danmarks fineste badestrande med fint hvidt sand, badebro og kun lidt sten. I kan finde opskyllede skaller fra muslinger og til tider opskyllet tang af forskellige arter, ude fra det dybere vand. Gå på opdagelse efter liv på det lave vand en dag hvor det er vindstille, så er chancerne bedst for at finde smådyr, rejer eller en lille fladfisk. I klitterne holder marehalmen på sandet. Marehalmen er fredet og giver gemmesteder til insekter der suger nektar fra blomsten – og små edderkopper, der spiser insekterne.

Omkring kolonien

Jorden består næsten kun af sand her i området. Derfor er det mest planter, der trives godt på næringsfattig grund, der vokser her. Alligevel kan I finde en del forskellige træer, buske og urter: Mange store birketræer, ahorn, mange små egetræer, hasselbuske, skovfyr, rødgran, mirabel, kirsebær, bøg, få asketræer og små taks. Af buske er der gyvel, hindbær, kristtjørn, pil, brombær, hunderose, et helt hegn af gamle syrenbuske og hybenrose. Af forskellige urter kan I bl.a. finde brændenælder, storkenæb, haremad, gråbynke, lancetbladet vejbred, kaprifolie, vedbend, mælkebøtte og forskellige mosser.

I hegnet langs grunden kan I finde en gammel fyrrerod, væltede birkestammer, en væltet gran, andre væltede træer og kvasbunker, der er med til at forbedre biodiversiteten. Måske finder I også myretuen, hvis I kigger godt efter. Få hundrede meter fra kolonien igennem sommerhusområdet, kommer i til skoven. Det er Asserbo Klitplantage, der er plantet for at holde på sandet. I dag er det en fyrreskov, med mange gamle træer. Skoven er offentlig og der er stier til Melby Overdrev og rundt i skoven. Skoven er et godt sted til hulebyggeri og opdagelsestur.

Forespørgsel