Lønsømaj

Lønsømaj

Lønsømaj

Lønsømaj

Kolonien Lønsømaj ligger ca. 6 km sydvest for den nordligste by på Als – Nordborg, og ca. 25 km nord for Sønderborg på det sydlige Als. Lønsømaj er opført i 1923 som dampskibsstation til fjordsejladsen mellem Sønderborg og Aabenraa. Initiativet kom fra bønderne i Holm, der på den måde opnåede en bekvem kvægtransportvej, og Lønsømaj blev skibsekspedition med høkerbutik og kro. På det store fundament ved vandet var et mindre pakhus. Efter krigen havde ruten udspillet sin rolle og Lærerforeningen overtog stedet i 1954.

Kolonien er placeret for enden af en blind vej, lige ned til Als Fjord, omgivet af marker i en fredelig og landlig idyl. Der hører en stor græsplæne med to fodboldmål til grunden, og foran huset ud til strandengen er der en bane med volleynet. Ved Als Fjord er der masser af muligheder for vandaktiviteter, og for at gå på fangst efter fisk, smådyr, skaller osv. Skanserne ved Dybbøl med museum, Dybbøl Mølle, samt Sønderborg med Sønderborg Slot, er desuden oplagte mål for lidt længere udflugter.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

gasgrill og en trefod med en grillrist til at sætte på bålpladsen

Afstand til butik

6.9 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

4.625,00 kr. Stueetagen + to værelser på 1. sal 2.500,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

7 borde af B 80 cm x L 180 cm

Højstol

Shelter

Volleyball

Praktisk information

Adresse

Lønsømadevej 46, Holm 6430
Nordborg Als

Tilsynsførende

Jørgen Assentoft
Tlf. 6126 2904

Lokalområdet

Koloniens natur

Kolonien ligger ned til vandet i udmundingen af Als Fjord. Her er udsigt ind i fjorden og til Jylland. Går I til højre fra kolonien kommer I snart ud langs Lillebælt. Mod venstre kommer I ind i Stegsvig, som er en fjordarm til Als Fjord.

Stranden

Stranden ligger ude til Als Fjord. Der er mange sten på stranden, som kan bruges til at samle, stable, slå smut med eller til at sortere i forskellige stenarter. Fra bredden er der lavt de første 10-15 meter, så bliver det dybt, pga. den stærke strøm fra Lillebælt. Netop kombinationen af sten på bunden og det dybe vand giver gode livsbetingelser for både fladfisk, hornfisk og ørred. Langs kysten på det lave vand, kan I være heldige at fange nogle af de fladfisk og rejer, der holder til her. Flere steder gror der både spiselige blæretang og savtang på stenene i vandet.

Omkring kolonien

Det meste af grunden er kortklippet græs. Langs skællet til naboerne og mod vejen, er der lidt bevoksning af lavere buske og lidt træer. På grunden findes enkelte store træer. Vest for kolonien ligger Lønsø Maden. En made er et vådt engstykke – også kaldet et overdrev, hvor der tidligere blev hentet hø eller sendt køer på græsning. I dag bliver overdrevet stadig slået eller græsset af køer, for at det ikke skal springe i skov. Der er en sti omkring maden, hvor I på en times tid kan komme rundt.

Forespørgsel