Næsbystrand

Næsbystrand

Næsbystrand

Næsbystrand

Kolonibygningen er opført i 2008 på en dejlig, stor strandgrund direkte ud til Storebælt nord for Korsør. Korsør er en hyggelig købstadsby med mange muligheder for oplevelser, shopping og cafébesøg.

Næsby Strand ligger i kort gåafstand fra kolonien. Den naturskønne strand er børnevenlig med klart badevand, samt smuk udsigt direkte til Storbæltsbroen. Vil man helt tæt på det store bygningsværk, kan man pakke picnickurven og spise frokost under broen. Her oplever man for alvor samspillet mellem natur og infrastruktur på tætteste hold.

Kun 6 km fra kolonien finder man den tusinde år gamle vikingeborg Trelleborg. Her er der mulighed for at komme helt tæt på vores fortid ved at følge i vikingernes fodspor helt tilbage til Harald Blåtands regeringstid.

Næsbystrand er indrettet med hensyn til kørestolsbrugere og fremstår med handicapvenlige forhold i nogle værelser samt på to toiletter/bade.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

kulgrill

Afstand til butik

500 m

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

3.750,00 kr. Kolonien uden den bagerste del 3.000,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 190 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Handicap venlig

Højstol

Praktisk information

Adresse

Næsbystrand, Bildsøvej 134
Kirke Stillinge, 4200 Slagelse

Tilsynsførende

Ole Jacobsen
Tlf.: 6082 4400

Wifi

TV

Afstand til butik

Afstand til vand

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Bordtennis/bordforbold

Tilkøb af rengøring

Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice:

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Lokalområdet

Koloniens natur

Kolonien ligger på en åben grund med en del hårdføre urter i og langs græsset. Kigger I i det tætklippede græs, finder I også en del rosetblomster. En tætbevokset strandeng danner mellemrummet mellem kolonien og vandkanten

Stranden

På stranden finder I småsten og af og til en del opskyllet tang, hvor tanglopper og andre smådyr gemmer sig for udtørring i solen. Finder I tang der vokser på sten, kan I plukke det og smage på det. Prøv at koge det og se hvad der sker med farven. På stranden finder I også den lille sukkulente strandplante strandarve. Strandarven kan spises og det er bedst at knase de yderste sprøde skud i rå tilstand. Stranden er ret lavvandet, og I kan være heldige at fange rejer eller små fladfisk, hvis I er tålmodige og har fiskenet med til vandet. Går I ad stranden mod syd støder I på Tude Å, der her løber ud i havet. I kan krydse den i bare tæer eller fiske efter vanddyr i åens ferske vand og sammenligne med det I finder, i det lidt mere salte Storebælt.

På solrige dage kan I være heldige at sommerfugle og andre insekter besøger blomsterne på strandengen, så I kan se dem eller indfange dem for at undersøge dem.

Omkring kolonien

Rundt omkring den tætklippede plæne ved kolonien, vokser et krat med hybenrose, store havtorn, lidt elm, brombær, pil, naur, klematis og hvidtjørn. Det giver en del forskellige bladformer og typer af træer og buske. Af urter kan I bl.a. finde spiselige planter som tusindfryd, gråbynke, brændenælde, skvalderkål og hvidkløver. I græsset kan I kigge efter forskellige rosetblomster, der står med grønne blade året rundt i en lille roset. Der vokser også følfod med det store runde blad med takker og den gule blomst. Følfod, fordi den er “lillebror” til den store hestehov, der danner kæmpe blade med en rød hesteskoform i midten.

Forespørgsel