Nora Mortensens Minde

Nora Mortensens Minde

Nora Mortensens Minde

Nora Mortensens Minde

Nora Mortensens Minde ligger i Asserbo, ca. 70 km nordvest for København. Området er et typisk nordsjællandsk sommerhusområde uden de helt store kulturelle seværdigheder lige i gåafstand. Til gengæld er her masser af plantage, klitter, strand og hav.

Fra Nora Mortensens Minde er der ca. 2 km i vestlig retning til badebyen Liseleje, og ca. 5 km til badebyen Tisvildeleje i østlig retning. Der er omkring et kvarters gang til vandet gennem plantagen. Nora Mortensens Minde blev opført i 1911 af en forening af samme navn. Foreningen var blevet oprettet til minde om Nora Mortensen, en københavnsk kommunelærerinde, som havde gjort et stort arbejde for at skaffe bl.a. tøj til fattige Vesterbrobørn. Foreningen havde rejst pengene til byggeriet gennem forskellige indsamlinger.

Kolonien er placeret på en stor naturgrund i udkanten af Liseleje Plantage, med det militære område Melby Overdrev til den anden side. Grunden giver masser af muligheder for boldspil og andre udendørs aktiviteter, og i plantagen, der går ned til en af de bedste badestrande i hele Nordsjælland, kan man gå mange dejlige ture. Desuden giver plantagens gamle, krogede træer og tætte underskov også mange muligheder for orienteringsløb, klatring, hulelege osv.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

hjemmelavet kulgrill

Afstand til butik

400 m

Afstand til vand

1.5 km

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

3.750,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

10 borde af B 90 cm x L 190 cm, 4 borde af B 80 cm x L 180 cm

Højstol

Volleyball

Praktisk information

Adresse

Nora Mortensens Minde
Norasvej 13, 3360 Liseleje

Tilsynsførende

Pia og Flemming Christiansen
Pia tlf. 41193586

Flemming tlf. 27856059
Mail: norasminde@gmail.com

Lokalområdet

Koloniens natur

Nora Mortensens Minde ligger på en stor grund, der nærmest smelter sammen med fyrreskoven, som indbyder til opdagelse og leg i underskoven. Turen gennem skoven fører jer igennem Troldeskoven til Liseleje Strand, med hvidt sand, så langt øjet række.

Omkring kolonien

Kolonien ligger på en stor naturgrund, som strækker sig ind i skoven. Skellet til skoven er usynligt og det giver en oplevelse af at det hele fortsætter uendeligt. I skoven er der masser af dødt ved, gamle træer og områder med tæt underskoven, der gør det spændende at gå på opdagelse, lege og bygge huler. Træerne er også hjemsted for både mange almindelige og flere arter af sjældne biller, træbukke og et par sjældne edderkopper. Skoven er en del af Tisvilde Hegn, der hovedsageligt består af skovfyr og er plantet imod sandflugt i midten af 1800-tallet.

På grunden er der mere spredte træer; primært skovfyr, østrigsk fyr og eg, derudover kirsebær, ahorn, rødgran, birk og mirabel. En del buske vokser op hist og her bl.a. store områder med hybenroser, og mere spredt gyvel, brombær og den velduftende kaprifolie. Flere steder på den tørre sandbund vokser hedelyng. Kig efter sortspætten, lille flagspætte og stor flagspætte, som alle er registreret i området.

Der er omkring 1,5 km til stranden ad stierne hvis i går den mest direkte vej gennem skoven. Der er mange stier og veje i skoven, så der er gode muligheder for at tage en omvej og forlænge skovturen. Find det gode klatretræ, find spættens huller, den store myretue, det væltede træ, den stor stub og alle de andre steder skoven gemmer på.

Forespørgsel