Sæbystrand

Sæbystrand

Sæbystrand

Sæbystrand

Kolonien Sæbystrand ligger i den nordlige udkant af Sæby, ca. 12 km syd for Frederikshavn. Huset er oprindelig opført som epidemihospital, men har været koloni siden 1934. Der er ca. 7 minutters gang fra kolonien til centrum, og kun ca. 200 meter til den mest pragtfulde badestrand, med hvide klitter og blåt badeflag. Sæby betyder byen ved havet, eller søbyen, og byen er indbegrebet af dansk købstadsidyl med livlig handelsgade og miljøer med gulkalkede huse, bindingsværk og stokroser. Her er kirke, egnsmuseum og glaspusteri, og den hyggelige fiskeri- og lystbådehavn byder både på fiskerestauranter og fiskeudsalg. Den nærliggende Sæbygård Skov er et oplagt mål for en frisk spadseretur.

Til Sæbystrands grund hører der en meget stor fodboldbane/græsbane, som kan bruges til alle mulige former for udendørs leg og spil, og der er også borde og bænke, så man kan sidde ude og spise, hvis vejret er til det. Koloniens beliggenhed tæt på både strand, natur og by gør Sæbystrand til en virkelig dejlig koloni. Har man lyst til at tage på lidt længere udflugter, har Nordjylland desuden et væld af spændende attraktioner.

OBS: Det er ikke muligt, at leje kolonien efter d. 1. august 2024, da den bruges som friskole.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

3 x kulgrill

Afstand til butik

200 m

Afstand til vand

700 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

4.500,00 kr. 

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Praktisk information

Adresse

Kolonien Sæbystrand
Frederikshavnsvej 20
9300 Sæby

Tilsynsførende

Bente Christensen tlf: 2213 5646

Kurt Christensen tlf. 2022 0299

Wifi

TV

Afstand til butik

Afstand til vand

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Bordtennis/bordforbold

Tilkøb af rengøring

Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice:

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Lokalområdet

Koloniens natur

200 meter til stranden og 500 til skoven og Sæby Å, der løber igennem byen. Her er der forskellige naturtyper at gå på opdagelse i tæt på kolonien.

Stranden

Sæbystrand er sandstrand med få sten. Til gengæld er der mange skaller fra forskellige muslinger og snegle. 9 forskellige i alt – så der kan gå sport i at finde så mange forskellige. Pelikanfod er en ret almindelig snegl her. Høfder af store sten er bygget vinkelret på kysten, for at sikre kysten mod at forvitre i hård blæst. På stenene kan I finde tusindvis af rurer, der sidder fast på stenene og fisker efter plankton i vandet med deres fod. Her vokser også både blæretang og tarmrørhinde, der begge er spiselige arter af tang.

Omkring kolonien

Grundens store plæne til boldspil omkranses af et levende hegn med blandede løvtræer med lidt store og små graner. Hegnet er 10-20 meter bredt, så det kan opleves som en lille skov, hvis man ikke er så stor. Mod stranden er et hegn med fyrretræer, der er gode at klatre i og giver en dejlig masse kogler til egern og fugle og til at undersøge eller lave kreative ting med. Sæbygård Skov ligger 500 meter fra kolonien og kan ses derfra. Skoven har dybe slugter der enden i Sæby Å, som snor sig igennem skoven. Skoven har siden 1800-tallet været udflugtssted for byens borgere og turister. Kan I finde Gedebjerget, får I en udsigt over stranden, byen og skoven, fra bakkens 85 meter over havet. I skoven findes almindelige fugle som mejser, finker, gransanger, spætmejse og ringdue. Derudover er skovsanger ynglefugl her og langs åen yngler også den gule bjergvipstjert og den knaldblå isfugl.

Forespørgsel