Science Lejrskole

Tværfaglige undervisningsforløb

Giv dine elever en fantastisk og lærerig oplevelse i den danske natur.

På Science Lejrskole kan I udforske naturen på lejrskole eller derhjemme i skolens nærområde. Nedenfor kan du downloade vores gratis aktivitetskort og sammensætte et undervisningsforløb, der passer perfekt til jeres læringsmål og elever.

Klik på Byggeklodser for at se, hvordan materialet er bygget op. Brug for yderligere hjælp? Så kan du søge Hjælp til selvhjælp. Du kan også læse vores Guide til lærere, der giver et samlet overblik over Science Lejrskole.

Læs mere om Science Lejrskole her.

Har du spørgsmål til materialet, kan du skrive via knappen Kontakt os, eller du kan også bare dykke direkte ned i kortene.

Download undervisningsforløbene her

Hvem bor på kolonien?

En mikroekspedition i naturens vidunderlige verden.

Her dukker vi ned i dyrelivet i naturen omkring kolonien. Eleverne træder ind i rollen som nysgerrige forskere, der observerer, udforsker og stiller spørgsmål til det fascinerende dyreliv, der udfolder sig lige dér, hvor de er landet.

Eleverne kan udforske et kriblende samfund af smådyr som tusindben, skolopendre, bænkebidere og edderkopper. Nysgerrighed er deres trofaste følgesvend, og bevæbnet med undersøgelsesgrej udfordres de til at formulere hypoteser og teste dem ved hjælp af naturvidenskabelige metoder.

Igangsættere og Undersøgelser ledsager dem på rejsen, og forløbet kan afrundes med et eller flere produkter. Så sammensæt selv jeres forløb,  drag ud i eventyret, og find ud af: Hvem bor på kolonien?!

Hvad larmer på kolonien?

En lydoplevelse i naturens mangfoldige verden.

Her vender vi ørerne mod lydene i naturen omkring kolonien. I rollen som forskere lytter eleverne og observerer, udforsker og stiller spørgsmål til de mangeartede lyde, der kommer fra dyr, mennesker og måske biler og maskiner.

Eleverne udforsker det summende orkester af insekter eller det kvidrende fuglekor, og finder måske  ud af, hvor højt en græshoppe kan synge. Nysgerrighed er deres trofaste følgesvend, og bevæbnet med decibelmålere og flagermusdetektorer oplever eleverne lydene i naturen omkring dem. De udfordres til at formulere hypoteser og teste dem ved hjælp af naturvidenskabelige metoder.

Igangsættere og Undersøgelser ledsager dem på rejsen, og forløbet kan afrundes med et eller flere produkter. Så sammensæt selv jeres forløb, drag ud i eventyret, og find ud af: Hvad larmer på kolonien?!

Hvordan er vejret på kolonien?

En vejrobservation i naturens omskiftelige verden

Velkommen til meteorologiens verden, hvor vejret udfolder sig som et levende drama omkring jer. Eleverne bliver til små meteorologer og observerer vejret, udforsker og stiller spørgsmål til de skiftende vejrfænomener, der udspiller sig omkring kolonien.

Nysgerrighed er elevernes trofaste følgesvend, og bevæbnet med termometer, vindmåler og barometer oplever de vejrets skiftende ansigter. De udfordres til at formulere hypoteser og teste dem ved hjælp af naturvidenskabelige metoder.

Igangsættere og Undersøgelser ledsager dem på rejsen, og forløbet kan afrundes med et eller flere produkter. Sammensæt selv jeres forløb med de forskellige aktiviteter, drag ud i eventyret, og find ud af: Hvordan er vejret på kolonien?!

Hvad er der i grunden på kolonien?

En rundrejse i stenenes geologiske kredsløb.

Velkommen til en spændende ekspedition ind i stenens verden! Eleverne træder ind i rollen som geologer, der med havets skulpen som baggrundsmusik undersøger og udforsker de tre forskellige bjergarter: sedimentære, metamorfe og magmatiske bjergarter.

Nysgerrighed er deres trofaste følgesvend, og de skal føle og observere stenenes mangfoldighed og udfordres til at formulere hypoteser og teste dem ved hjælp af naturvidenskabelige metoder.

Igangsættere og Undersøgelser ledsager dem på rejsen, og forløbet kan afrundes med et eller flere produkter. Så sammensæt selv jeres forløb, drag ud i eventyret, og find ud af: Hvad er der i grunden på kolonien?!

Det geologiske kredsløb

Et posteløb med geologisk læring.

Magmatisk, sedimentær eller metamorf? Nu kan dine elever tage på geologisk ekspedition og følge stenenes vilde rejse – fra magmakammerets dyb til de danske strande! Det geologiske kredsløb er et hands-on løb med fem poaster, der gør geologi konkret, sjovt og relevant. Eleverne bliver geologer for en dag og arbejder sig gennem opgaver, hvor de undersøger, observerer og drager konklusioner.

Perfekt til naturfagsundervisningen!

Økokritisk litteraturvandring

Dyk ned i en økokritisk litteraturvandring med dine elever, og se naturen på en helt ny måde!

Alle undervisningsforløb

Vi har spændende undervisningsforløb til din naturfags-, dansk- eller matematikundervisning. Dyk ned i alle vores undervisningsforløb, og drag ud i eventyret.

Ønsker du at downloade kortene, kan du finde alle aktivitetskort nedenfor.

Download aktivitetskort

Hvad larmer på kolonien?

Hvem bor på kolonien?

Hvordan er vejret på kolonien?

Hvem gror på kolonien?

Bestemmelsesduge og plakater

Rollespil

Skabeloner og ark

Hvad er der i grunden på kolonien?

Økokritisk litteraturvandring

Det geologiske kredsløb

Mønstre i naturen

Når det regner på kolonien