Skovbyholm

Skovbyholm

Skovbyholm

Skovbyholm

Kolonien Skovbyholm har i årene 92-94 gennemgået en total renovering og er bygget efter Dansk Folkeferie model, med fem mindre huse med hver otte sovepladser og opholdsstue med åbent køkken. Desuden et fælleshus med plads til ca. 40 mennesker.

Geografisk er kolonien placeret på nordkysten af Falster mellem Nørre Alslev og Stubbekøbing, på en 25.000m2 stor grund lige ned til Storstrømmen, med en imponernede udsigt til Storstrømsbroen og ydermere et kig til Farøbroernes spir. Stedet har været anvendt til koloni siden 1948.

Selve grunden indbefatter også en stor strandeng med siv og lavt vand, og tre små holme med et rigt fugleliv. Der er fodboldmål og bålplads og masser af rum til at udfolde sig på.

Området hedder Sibirien, og man er virkelig langt fra indkøbsmuligheder, hvis man ikke har nogen transportmidler til rådighed.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

2 x kullgrill

Afstand til butik

8.8 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

3.750,00 kr. Hvis ikke alle huse benyttes, modregnes der 500,00 kr. pr. hus

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

7 borde af B 75 cm x L 175 cm, 2 borde af B 80 cm x L 180 cm, 2 borde af B 85 cm x L 220 cm, 3 borde af B 80 cm x L 180 cm

Højstol

Shelter

Kanoer

Praktisk information

Adresse

Skovby Tværvej 56, 4840 Nr. Alslev

Spisesteder

Tilsynsførende

Bjarne Weinø Andersen
Tlf. 23 45 19 28

Svømmehal

Stationspladsen 8
4840 Nr. Alslev
Tlf. 5473 1545

Lokalområdet

Koloniens natur

Der er vand på tre sider af Skovbyholm, der ligger på sin egen halvø, formet som en spids troldmandshat. Halvøen stikker ud i Storstrømmen og har endda sat tre små holme af i forlængelse af halvøens spids.

Stranden

Rørsumpen strækker sig langs bredden på en stor del af halvøen og giver redeplads til rørspurv og rørsanger. Mellem tagrørene gemmer fisk og smådyr sig under overfladen, finder føde og håber på ikke selv at blive spist. Fjordarmen omkring Skovbyholm er lavvandet og I kan færdes i fjorden hele vejen rundt om halvøen. Er der mon liv i vandet, er der liv under sandet, kan I fange en fisk?

Omkring kolonien

På spidsen af halvøen og på de tre holme der ligger omkring og i forlængelse af halvøen er der strandeng, hvor der ofte er mange måger og vadefugle der raster. Den tætteste ø kan I besøge til fods igennem vandet, da vandet her er lavt. Midt på halvøen strækker en lille skov sig fra husene og ud mod spidsen. Skoven består af høje gamle løvtræer og en del underskov. Her kan I gå på opdagelse, sætte fælder op til smådyrene eller se hvilke dyr I kan lokke til ved at lægge madding ud. I mellem træerne og ude over de åbne områder, kan I på stille aftner, være heldige at se flagermus i skumringen, på jagt efter natsværmere til ungerne.

Forespørgsel