Strandlyst

Strandlyst

Strandlyst

Strandlyst

Kolonien Strandlyst ligger i Lohals by på Nordlangeland, lige ud til lystbådehavnen og indsejlingen til Lohals. Strandlyst er opført som privatbolig omkring århundredeskiftet, men fungerede i en lang årrække som badepensionat. I 1956 købte Lærerforeningen badepensionatet og omdannede det til koloni. Til fire af koloniens værelser hører der solbankoner direkte ud til vandet, og den gamle badepensionatstemning er stadig bevaret. Man kan sagtens bade lige neden for kolonien, man skal bare lidt langt ud, før det bliver dybt. Vil man derimod have rigtig strand, er der mange fine steder med dejlig badestrand både nord for kolonien, og på østkysten, f.eks. ved Bastemose Strand.

Udover den grund, som huset ligger på, råder Kolonierne desuden over en stor grund lige i nærheden, som er velegnet til alle mulige former for udendørs spil og leg.

Der kan lejes cykler i Lohals og den smukke langelandske natur byder på mange dejlige cykelmuligheder. Vil man lidt længere væk, er Tranekær Slot med naturpark, Rudkøbing med bindingsværksidyl og livlig handelsgade, samt Valdemar Slot på Tåsinge oplagte udflugtsmål.

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

gasgrill

Afstand til butik

1.3 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

Hovedhus + anneks 3.750,00 kr. Hovedhus u. anneks 2.875,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

9 borde af B 80 cm x L 180 cm, 4 borde af B 80 cm x 120 cm

Højstol

Volleyball

Praktisk information

Adresse

Kolonien Strandlyst
Vestervænget 6, Lohals
5953 Tranekær

Bowling

Tilsynsførende

John og Mona Jensen
Tlf. 21 75 39 20 (John)
Tlf. 24 41 04 15 (Mona)

Wifi

TV

Afstand til butik

Afstand til vand

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Bordtennis/bordforbold

Tilkøb af rengøring

Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice:

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Lokalområdet

Koloniens natur

Strandlyst ligger få meter fra strandbredden med udsigt mod vest ud over Langelandsbæltet. Her er masser at undersøge både på det lave vand, stenene på stranden og skoven, der ligger kun 100 meter fra kolonien.

Stranden

På det lave vand ud for Strandlyst er der sandbund og god adgang via en badebro, der går et stykke ud i vandet. På de store sten i molen vokser der store mængder af den spiselige blæretang lige til at plukke til tangsalat eller til forsøg med fotosyntese. På et lave vand kan I være heldige at fange rejer og mellem sten og tang, krabber, muslinger og tangnål – den danske fætter til søhesten.

På stranden vokser strandbede, der kan blancheres eller stuves – kig i Vild Mad appen for at se strandbeden. På havnen ved Kram Krabbens formidlingsstation, kan I læse om krabber, muslinger og tang.

Omkring kolonien

Omkring kolonien og på græsarealet på den anden side af vejen op mod Vestervænge Skov, er der kortklippet græs. For at finde træer skal man lige ind i skoven, på den anden side af gærdet.

Vestrevænge og Bræmlevænge er begge statsskov. Det vil sige, at I må færdes både på og uden for stierne og være i skoven døgnet rundt. Skovene er gamle løvskove med store bøge, ege, ask og en vildt voksende underskov. Der er vandhuller og våde områder, som er levn efter fortidens lergravning til tegl og mursten, til det lokale teglværk. Væltede træer hist og her, der er stier i skoven og adgang direkte fra Strandlysts område – her er ikke en sti, men adgang ind i underskoven. Skoven drives som naturskov, med væltede stammer her og der. Der er stier i skoven og adgang direkte fra Strandlysts område. I finder hurtigt stien når I går gennem underskoven.

Forespørgsel