Thorøgård

Thorøgård

Thorøgård

Thorøgård

Thorøgård ligger på Thorø, som er på 600.000 m2. Oprindelig var Thorø en ø, ca. 5 km sydøst for Assens, men ændrede strømforhold og havaflejringer har gjort Thorø landfast med Fyn, og i dag er der adgang til “øen” via en sandtange fra landsbyen Thorøhuse. Kolonierne råder over transportmidler, som kan hente varer og bagage i Thorøhuse, mens gæster må spadsere over. Københavns Lærerforening købte Thorø i 1930 af dødsboet efter direktør Harald Plum, der havde erhvervet øen til sommersted for sig selv. Plum havde opbygget Det Transatlantiske Kompagni, men i 1923 brød firmaet sammen med en kæmpegæld, der var en af de vigtigste årsager til Landmandsbankens krak. Efter fallitten skød Plum sig på Thorø.

Den nuværende Thorøgård er fra 1884. Den oprindelige gård fra 1822 nedbrændte i 1982. I en lang årrække blev Thorøgård brugt som helårskoloni for københavnske børn, der trængte til et pusterum fra hverdagen i storbyen. Med sine skove, strande, enge og marker udgør Thorø, “børnenes ø”, et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder.

Thorøgaard blev renoverede i 2020 og den nyrenoverede bygning har nu 15 stk. 2 – 6 pers. værelser med i alt 52 sengepladser. Ønskes ekstra sengepladser kan den ny renoverede Thorøgaard lejlighed tilkøbes for kr. 2.400 fra fredag – søndag. Lejligheden består af 8 sengepladser, eget køkkenalrum, opholdsstuen med sofagruppe og tv.
Ønskes denne fantastiske lejlighed i tilknytning til en hverdags udlejning, koster den kr. 1200 pr. overnatning (min. 2 overnatninger). Dog kan lejligheden være udlejet til medlemmer af KLF.

Thorø:
Ingen persontransport på anhænger eller trailer
Ingen kørsel – ingen personkørsel – ingen husdyr
Ingen luftgevær og bueskydning
1 – 2 km gang til kolonierne

Faciliteter

Wifi

TV

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

kulgrill

Afstand til butik

4 km

Afstand til vand

10 m

Bordtennis/bordfodbold

Tilkøb af rengøring

Thorøgaard 4.375,00 kr. Forstanderboligen 1.250,00 kr.

Tilkøb af festservice

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

10 borde af B 80 cm x L 180 cm

Højstol

Volleyball

Praktisk information

Adresse

Thorø, 5610 Assens

Tilsynsførende

Jeppe Jørgensen & Carsten Larsen
Tlf. 2145 3795

Wifi

TV

Afstand til butik

Afstand til vand

Husdyr ikke tilladt

Bålsted

Fodboldbane

Grill

Bordtennis/bordforbold

Tilkøb af rengøring

Ja, kontakt vores tilsynsførende for information

Tilkøb af festservice:

Ja, kontakt tilsynførende for mere information

Tilkøb af mad samt tilberedning

Vi henvender til catering under praktisk information

Bordmål

8 borde af B 80 cm x L 180 cm, 1 bord af B 80 cm x L 120 cm

Lokalområdet

Koloniens natur

Der er 50 meter til stranden ud mod Lillebælt. På stranden er der mange sten i forskellige former og størrelser. Ude i vandet er der sandbund, men tang i vandkanten.

Stranden

Mellem stenene på stranden ved Torøgård, vokser de spiselige strandplanter: strandarve, strandmalurt, strandkarse, strandkål. Kig i Vild Mads app eller hjemmeside og se hvordan I kan bruge dem i maden. I kan også smage på de friske blade af alle planterne på stedet.

På sten i vandet kan I også finde blæretang, som I kan plukke de yderste blade af og spise. Der er også andre tangarter ved stranden, som alle kan spises, når de er friske. I kan måske fange rejer, krabber eller muslinger fra stranden. Fra stranden ved Torøgård mod Vesterborg oppe ad kysten mod nord-vest, er der lagt store sten som kystsikring ud mod Lillebælt. Her må I klatre på stenene, hvis I vi tæt på vandet.

Omkring kolonien

Omkring Torøgaard er der marker, hvor dyrene græsser. Der er en smule bevoksning med store træer tæt på haven. På engene mod stranden kan I finde den gule brandbæger, som de stribede larver af den lille sværmer blodplet, lever på. Her er også den gule kongelys, de spiselige planter mælde, brændenælde, skovløg og gråbynke. Der står også rejnfan mange stedet. Den er ikke spiselig, mange småfluer er glade for den.

En lille sti fører fra Torøgård mod Vesterborg langs kystsikringen. Her kommer Igennem en lund af unge egetræer. Den eneste lian der vokser i Danmark er kaprifolien. Den har indtaget skovbunden i egelunden og kan med årene fordreje de unge træer og give dem snoede former, ved at vokse omkring grene og stammer.

Forespørgsel